Usein kysyttyä

Vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka liittyvät palveluihimme. Toivomme, että nämä tiedot auttavat sinua saamaan selkeyttä ja ratkaisuja mahdollisiin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme sinua lisää.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastauksia muuttoon, huoltoon ja isännöintiin liittyen. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Isännöinti tarvitsee muuttajien henkilö- ja yhteystiedot. Nämä ilmoitetaan kotisivujen kautta https://pirkanmaanlaatuisannointi.fi/ilmoitukset/muuttoilmoitus/ .

Huomioithan, että postiin ja maistraatille tehty muuttoilmoitus ei välity isännöintitoimistolle, eikä isännöinnistä heille. Muuttoilmoitus tulee tehdä myös mahdolliselle taloyhtiön huoltoyhtiölle erikseen, mikäli se ei ole Kangasalan Kiinteistöpalvelu.

Asukassivuille kirjaudutaan sähköpostiosoitteella, joten mikäli isännöinnissä ei ole tiedossa sähköpostiosoitetta, tulee se ilmoittaa osoitteeseen, kisi@pirkanmaanlaatuisannointi.fi. Tämän jälkeen kyseiseen sähköpostiin toimitetaan ohje sivuille kirjautumista varten. Jos sähköpostiosoite on isännöinnissä tiedossa, mutta kirjautuminen sivuille ei onnistu, tulee olla yhteydessä isännöintitoimistoon, kisi@pirkanmaanlaatuisannointi.fi / 03 357 5280. Ohjeet ja kirjautumislinkki löytyvät asukassivuilta.

Tarkista ilmoitustaululta tai Hausvisen asukassivulta, yhtiön lisätiedot kohdasta, onko taloyhtiössä mahdollisesti käytössä laajakaista ja kenen operaattorin toimittama se on. Yhteyden avaaminen vaatii asiakkuuden rekisteröinnin, joko operaattorin nettisivulla tai operaattorin asiakaspalvelussa. Lisäksi yhteyden muodostamiseen tarvitaan useissa tapauksissa modeemi.

Osakas voi tilata isännöitsijäntodistuksen Pirkanmaan Laatuisännöinnin verkkosivuilla osoitteessa: https://pirkanmaanlaatuisannointi.fi/asiakirjatilaukset/isannoitsijan-todistus-ja-liitteet/

Isännöitsijäntodistuksen toimitusaika on viisi arkipäivää, mutta lisähintaan on mahdollisuus saada todistus yhdessä arkipäivässä.

Vastuunjakotaulukosta löydät mitkä korjausvastuut kuuluvat osakkaalle ja mitkä taloyhtiölle. Vastuunjakotaulukon löydät täältä

Akuuteissa ja vaarallisissa tilanteissa, kuten esimerkiksi yöllisestä juhlinnasta tulee soittaa poliisille yleiseen hätänumeroon 112. Alkuvaiheessa paras menettely on ystävällinen huomautus suoraan häiriön aiheuttajalle. Mikäli tästä ei ole apua tai et halua olla suoraan naapuriin yhteydessä, voit ilmoittaa asiasta isännöintitoimistoon kirjallisesti sähköpostilla keskus@pirkanmaanlaatuisannointi.fi. Mikäli häirintä on toistuvaa erityisesti yölliseen aikaan, voit täyttää lomakkeen häiritsevästä elämästä. Kun lomake on täytetty ja siinä on kahden riippumattomat naapurin allekirjoitukset sekä nimenselvennykset, voit toimittaa lomakkeen asiakaspalvelun sähköpostiin. Tämän jälkeen hallitus voi päättää huoneiston haltuunottovaroitukse antamisesta, mikäli tilanne sitä vaatii. Varoitus lähetetään sekä mahdolliselle vuokralaiselle, että osakkeenomistajalle. Täältä löydät lomakkeen häiritsevästä elämästä.

Scroll to Top